• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екологічна акція «Батарейки, здавайтеся!» - продовжується!!!!!!!!!!

Екологічна акція «Батарейки, здавайтеся!» - продовжується!!!!!!!!!!

2019-05-02

/Files/images/20190502_125805.jpg

/Files/images/20190502_130222.jpg

Добрі вчинки – це наші спроби зробити світ кращим. Друзі, нагадуємо, що екологічна акція «Батарейки, здавайтеся!» - продовжується!!!!!!!!!!

БАТАРЕЙКИ не можна викидати у смітник!

Описание: C:\Users\Admin\Desktop\батар.jpg

Чи знаєте ви, що означає малюнок з перекресленим смітником, зображений на кожній батарейці? Він попереджає, що батарейку не можна викидати у смітник чи на сміттєзвалище. Чому? Тому що батарейки та інші елементи живлення містять токсичні речовини, які зі смітника потрапляють у ґрунт і воду, а через воду, рослин і тварин - в організм людини, викликаючи захворювання та генетичні зміни.

Потрапивши в землю, батарейка здатна забруднити 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту

Найбільша проблема в тому, що люди не усвідомлюють рівня екологічної небезпеки, і в тому, що державою не налагоджений збір і перевезення використаних батарейок. На сьогодні збір батарейок та акумуляторів - це справа рук активістів і дружніх до довкілля осіб, організацій, установ, підприємств і підприємців.

Весь зібраний матеріал наша школа передасть для утилізації на спеціалізований завод з переробки відпрацьованих батарейок. За добру справу найактивніших ми відзначимо грамотами «За активну участь у збереженні навколишнього середовища».

Друзі, звертаємося до кожного з вас, до вашої свідомості: передавайте інформацію своїм знайомим, друзям, перехожим, нехай приносять батарейки у наш освітній заклад; розказуйте усім, як важливо берегти природу! Наші добрі вчинки будуть надихати інших. Усе велике починається з маленького!:)

Кiлькiсть переглядiв: 372

Коментарi