• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації

Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації

2016-03-28

/Files/images/фіз.jpg

«Ключовими завданнями держави та суспільства є формування сучасної культури фізичної досконалості та рухової активності, особливо в молодіжному середовищі», — підкреслив заступник міністра освіти і науки Андрій ГЕВКО під час парламентських слухань на тему «Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації».

Андрій ГЕВКО повідомив, що заплановано розробити програму «Шкільний спортивний зал», метою якої буде забезпечення навчальних закладів необхідним обладнанням.

Окрім того, МОН України пропонує програму «Спортивний майданчик», метою якої буде покращення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл, створення якісних умов для систематичних занять фізичною культурою і спортом учнівської молоді.

Під час слухань було наголошено на популяризації фізичного виховання і спорту серед школярів всіма доступними способами. Зокрема, проведенням багатоступеневих змагань, сприянням діяльності учнівських спілок фізкультурно-спортивної спрямованості, створенням спортивних осередків у навчальних закладах.

Як зазначив заступник міністра, для виконання завдань щодо розвитку фізичної культури варто звернути увагу на досвід скандинавських країн. Наприклад, безоплатне надання спортивного спорядження учням у ранкові години, а також відновлення навчання з плавання для дітей молодших класів.


офіційний веб-портал Верховної Ради України
Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi